Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pierre Smets:

"Aspergemarkt mist nu feestdagen voor extra verkoop"

Tholen - De aspergemarkt begon dit jaar met lage producties en hoge prijzen, maar in week 19 vond er een omslag plaats met een massale aanvoer en prijsdaling tot gevolg. "De prijs van Dubbel-A asperges ligt momenteel rond de 3 euro, dus dat is niet al te hoog. We missen nu feestdagen zoals Moederdag en Pinksteren, die altijd een flinke boost geven aan de aspergeverkoop", vertelt Pierre Smets van de gelijknamige grossier P. Smets & Zn uit Geleen.

"In het seizoen zijn asperges voor ons een groot artikel. We zien de vraag de afgelopen jaren aardig stabiel blijven, ook vanuit Duitsland, waar we vaste aspergeklanten hebben", vertelt Pierre. De grossier koopt de asperges in op de veilingen van ZON en The Greenery. Hij verwacht dat het seizoen de komende weken verder voortkabbelt. "Traditioneel zie je de volumes vanaf week 22 wat afnemen."



De asperges zijn dit jaar volgens Pierre dit jaar van goede kwaliteit. Hij is er een voorstander van dat de asperges een écht seizoensproduct blijven. "Op 24 juni stopt het seizoen en dat is goed ook. Anders wordt het een standaardproduct en dan is het gedaan met de exclusiviteit."

De klantenkring van P. Smets bestaat uit detaillisten, horecaleveranciers, ambulante handel en in toenemende mate ook Turkse klanten en boerderijwinkels. De klanten bevinden zich in een straal van 100 kilometer rond Geleen en bestaan voor 60% uit Nederlanders, voor 30% uit Belgen en voor 10% uit Duitse klanten.

Voor meer informatie:
P. Smets & Zn.
Hofdwarsweg 11
6161 DE Geleen
Tel: 046 - 474 23 81
Fax: 046 - 475 73 23
info@psmets.nl
www.psmets.nl