Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-sector verwacht uit het dal te komen

Griekenland steeds meer zelfvoorzienend

De Griekse landbouwsector had het vorig jaar, net zoals elke andere Griekse sector, moeilijk door financiële crisis en de economische instabiliteit. Hoewel er een handelstekort blijft bestaan, werken de Griekse telers en exporteurs hard aan het vergroten van de export en meer zelfvoorziening voor de sector.

Zelfvoorzienend

"Er werden vorig jaar belangrijke mijlpalen bereikt", vertelt Lior Touron van Touron S.A. "De export nam toe tot een waarde van ongeveer 19 miljard euro. Het toerisme zorgde ook voor veel inkomen: in 2015 ontvingen we ongeveer 26 miljoen toeristen." Dit is goed nieuws voor de gehele economie, en stimuleert de zelfvoorziening en lokale productie waar het land naartoe werkt. Hoewel telers nog steeds grotendeels afhankelijk zijn van de import (van onder andere brandstof en kunstmest), is de agrarische export de afgelopen jaren toegenomen.

"De laatste jaren bewegen veel jonge ondernemers zich richting de agrarische productie", aldus Lior. "Griekenland is reeds een gevestigde exporteur van kiwi's, citrus, appelen, druiven en steenfruit, en nu zijn exportproducten zoals avocado's, persimmons, granaatappelen en verschillende groenten in opkomst." Het land profiteert van z'n nabije ligging tot Europese en Midden-Oosterse markten, hoewel sommige producten hun weg vinden naar verdere bestemmingen, zoals de Verenigde Staten en China.



Avocado
"Ik verwacht een goed jaar voor avocado's", voegde Lior toe. "De wereldwijde vraag naar dit product is de laatste jaren gestegen en er zijn minder avocado's beschikbaar in Europa en
Meer import dan export

De exportsector is veelbelovend, maar Griekenland importeert nog steeds meer producten dan dat het exporteert. Eén van de redenen dat de productie en export niet zo snel zijn gegroeid als verwacht, is volgens Lior de zware belasting. Hoewel Griekenland enkele maanden is verwijderd van de last van de financi

Voor meer informatie:

Lior Touron
Touron S.A (filiaal Isra+972 52 7502 927
Skype: lior.touron
E-mail: lior@touron.gr
www.touron.gr

Auteur: Yzza Ibrahim / Carlos Nuñez
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: