Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reda Mohamed, Grand Egypt:

"Tachtig procent van onze Egyptische artisjokken gaat naar Italië"

Tholen - Voor exporteur Grand Egypt is citrus de belangrijkste productgroep. Het bedrijf is al vijftien jaar actief en is naast citrus ook sterk in producten als granaatappelen, artisjokken, aardbeien, druiven en ijsbergsla. CEO Reda Mohamed Aboagaga vertelt dat ze jaarlijks 5.000 ton groenten en fruit exporteren. Daarvan is 3.000 ton citrus en ander fruit en 2.000 ton groenten. "Deze producten worden ook onder ons merk Grand Egypt verkocht."



Veel concurrentie
Dit jaar nam het bedrijf als enige uit Egypte deel aan de Italiaanse AGF-beurs Macfrut. "Wij gaan ook jaarlijks naar de Fruit Logistica, maar we hoorden dat Macfrut steeds internationaler werd. Daarnaast zien we in Italië nog meer kansen." Hij geeft aan dat het in hun land moeilijk is om je te onderscheiden als exporteur. "Er zitten zo'n 400 exporteurs, die elkaar beconcurreren. Het feit dat we hier aanwezig zijn, onderscheidt ons natuurlijk al. Daarnaast vinden we het belangrijk om telkens opnieuw te investeren in kwaliteit. Zonder goede kwaliteit kun je als bedrijf niet lang bestaan. Natuurlijk staat een goede relatie met de klanten ook hoog in het vaandel."

 

80% van artisjokken naar Italië
"De export naar Italië groeit elk jaar", vervolgt de eigenaar. "Sinds 2007 exporteren wij naar dit land en met name de afzet van artisjokken en ijsbergsla loopt hier goed. 80% van de Egyptische artisjokken, die wij verhandelen gaat naar Italië. Het land heeft vaak zelf te weinig productie om aan de vraag te kunnen voldoen. Met name december t/m februari zijn topmaanden voor artisjokken en het ziet ernaar uit dat dit nog verder gaat groeien."



Voor meer informatie:
Reda Mohamed Aboagaga
Grand Egypt Agro
Gardinia City
El Syouf - Alex - Egypt
Tel/Fax: +203 - 5271515
reda@grandegypt.info
www.grandegypt.info