Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Philip van Antwerpen: van IJburg naar Tunesië en terug

IJburgbewoner Philip van Antwerpen is tomatenkweker. Hij bouwde in vier jaar tijd een succesvolle tomatenkwekerij op in de woestijn van Tunesië, waar de tomaten óók in de winter in de felle zon groeien. De snoeptomaatjes van zijn kwekerij zijn in bijna alle supermarkten te koop.

Met zijn vrouw Pien, drie kinderen (4, 6 en 8 jaar) en een schooljuffrouw bracht hij de afgelopen 2,5 jaar in Tunesië door. IJburger Philip van Antwerpen heeft een fairtrade-gecertificeerde kwekerij met 140 Tunesische werknemers. Over een halfjaar keert het gezin definitief terug naar Amsterdam. Philip zal heen en weer blijven pendelen tussen IJburg en Tunesië.

"De kas ligt aan de rand van de Sahara in een tuinbouwgebied. Het gaat om een gebied van 10 hectare. Vanuit Tunesië leveren we vier vrachtwagens tomaten per week aan Nederland en Engeland. In ons bedrijf werken 140 mensen, waarvan 15 mannen. Vrouwen doen in Tunesië vaak repeterend werk, vandaar. In Nederland hebben we 600 mensen in dienst. Hier is de man-vrouwverhouding in balans", vertelt hij aan de buurtkrant De Brugkrant.

Lees het hele artikel hier.
Publicatiedatum: