Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spreafico

Veel asperges uit Peru

Spreafico importeert ook dit jaar grote volumes Peruaanse asperges. "We exporteren wekelijks zo'n 10 tot 15 ton groene asperges," zegt manager Claudio Scandella. "Deze zijn delicater dan de witte variant, dus kunnen we ze niet via zee transporteren."

Het behouden van de koude keten is essentieel. "Onze leveranciers doen hun best het product koel te houden. Na aankomst slaan we de asperges op in speciale kamers met een temperatuur van 1°C. Ook hebben we temperatuursensoren, die veranderingen in temperatuur opmerken tijdens het transport. Dit alles doen we vanwege de korte houdbaarheid van asperges van 2 tot 3 dagen."



De asperges voldoen aan de GlobalGAP eisen en Europese normen en worden verpakt in trays met 8 bundels die elk 420 gram wegen behalve in piekperioden (december), wanneer elke tray11 bundels van 450 gram bevat. 



Peruaanse asperges zijn anders dan Europese, omdat ze helemaal groen zijn en alle delen kunnen worden gegeten. Het seizoen begint in het zuiden van Peru en is constant qua volumes. 

De VS en Japan zijn de grootste afnemers. Als hun vraag groot is, stijgen de Europese prijzen ook. 



"We importeren 40 weken per jaar van half mei tot februari/maart. We leveren zowel op de binnenlandse markt als in Frankrijk, Spanje en Nederland. Onze leveranciers beschikken over verschillende formaten en Italië heeft over het algemeen de voorkeur voor de grotere asperges."

Naast asperges importeert Spreafico avocado's, mango's, druiven (Red Globe) en gember uit Peru. 

Contact:
Claudio Scandella
Exotic-ethnic Category Manager 
SPREAFICO FRANCESCO & F.LLI SPA
Cell. +39 348 2506928
Email: claudio.scandella@spreafico.net
Publicatiedatum: