Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Boje, Groentenhandel Hagge Duitsland:

"Vraag naar bloemkool met name in de zomer hoog"

Na de start van het bloemkoolseizoen in het zuiden en westen van Duitsland is twee weken geleden ook het noorden begonnen met de oogst. "Door de vochtige en koelere weersomstandigheden begin juni hadden de planten voldoende water, maar de zomertemperaturen ontbraken. Dit zorgde voor een vertraging in de groei", vertelt Jan Boje Ketels van Groentenhandel Hagge GmbH. "De bloemkool is een groente die zich in veel opzichten kan onderscheiden. Als het nu gaat om kwaliteit, vraag, volume of prijs. Voor elke handelaar is het een moeilijk, maar zeer interessant product."



Rechtstreeks vervoer naar klant

De warme temperaturen van de afgelopen weken hebben gezorgd voor een groeispurt in de bloemkool. "Als de bloemkool een gewicht heeft bereikt van ongeveer een kilo, wordt hij geoogst. De bloemkool is bij ons een groente die meteen wordt geoogst en daarna rechtstreeks naar de klant wordt vervoerd."

Ongeveer vier uur in de ochtend start men de oogst. "Bloemkool is een heel gevoelig product voor warmte. Als bloemkool bij een temperatuur van 25 tot 30 graden wordt geoogst kunnen er bruine vlekken ontstaan. Daarnaast kan te veel zon slecht zijn voor de kwaliteit. Ook kan men last hebben van ongedierte. We willen ervoor zorgen dat de bloemkool er gaaf, wit en schoon uitziet. Dus vooral met warmte is het voor bloemkooltelers een uitdaging om toch een perfect product te oogsten met het juiste gewicht."



Vraag hoog
De vraag naar bloemkool ligt volgens Jan Boje met name in de zomermaanden hoog. "De prijzen variëren extreem. Bij warm en vochtig weer is er veel bloemkool op de markt, en dat leid direct tot prijsverlagingen. De concurrentie in de bloemkoolmarkt komt met name uit Polen en de Beneluxlanden. Hij weet niet hoe het jaar verder zal lopen. "Bloemkool is een moeilijk product, het is lastig om het seizoen te voorspellen."

Voor meer informatie:
Jan Boje Ketels
Gemüsehandel Hagge GmbH
Blankenmoorer Str. 23, 25792 Neuenkirchen
Tel: +49 (0)48 37 91 60
jbk@gemuesehandel-hagge.de
www.gemuesehandel-hagge.de
Publicatiedatum: