Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VAE: investeringen in lokale, biologische landbouw

Investeringen van het Khalifa Fund for Enterprise Development in lokale landbouw bedrijven beginnen op te leveren. De eerste biologische boeren die een investering hebben gekregen van het fonds zijn onlangs begonnen te leveren aan de lokale markt en supermarkten.

Vanaf woensdag bevoorraden de eerste drie bedrijven de Union Co-op winkels met tomaten in Dubai en Ajman. De boerderijen produceren ongeveer 60.000 ton tomaten per maand. De Union Co-op bezit 11 hypermarkten in Dubai en bestuurd een aantal markten onder de Ajman Markets Cooperative Society.

Het investeringsprogramma is afgelopen jaar opgezet en heeft momenteel 40 leden. Van de 37 andere bedrijven wordt verwacht dat deze tegen het einde van het jaar zullen beginnen met produceren. Er wordt verwacht dat het investeringsprogramma de binnenlandse productie in de Verenigde Arabische Emiraten met 10% zal laten stijgen. De biologische bedrijven die onderdeel vormen van het programma gebruiken hydroponische technologie waarbij geen aarde nodig is.

Een vertegenwoordiger van Lulu, een bedrijf met 53 hypermarkten en een aantal supermarkten in de Verenigde Arabische Emiraten, zegt dat lokale producten steeds populairder aan het worden zijn. Lulu is in 2013 ook begonnen met het aankopen van lokaal geproduceerde groente en fruit. 60% van de lokale landbouw is biologisch.

Publicatiedatum: