Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: consumptie cherrytomaten verdubbeld

In Zwitserland consumeerde men afgelopen jaar 7,82 kilogram tomaten per persoon, meldt de Zwitserse website Schweizerbauer.ch. Daarmee waren tomaten de op één na meest gegeten groenten. Bovendien at men daarnaast ook nog eens 2,64 kilogram cherrytomaten per persoon, waarmee cherrytomaten op de negende plaats eindigen in de top 10 van meest gegeten groenten in Zwitserland.

Juist deze kleine, uiterst smaakvolle cherrytomaten maken in Zwitserland sinds enkele jaren een regelrechte opleving doordat de consumptie meer dan verdubbeld is en de binnenlandse productie steeg van 2.600 ton naar 8.800 ton. Het grootste deel van de tomaten stamt tegenwoordig uit kassen. De Vollegrondsteelt van tomaten speelt in Zwitserland slechts een geringe rol.

Publicatiedatum: