Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Witlofprijzen stabiel, productievolumes iets lager

Hoewel de witlofproductie in Californië iets onder de verwachtingen is, zijn er genoeg voorraden. De prijzen zijn dan ook stabiel. "De huidige volumes zijn iets lager dan de norm," zegt Rich Collins van Californië Endive Farms, de grootste Amerikaanse witlofproducent. "Dit is te wijten aan de eigenaardigheden van de productie." De prijzen zijn stabiel gebleven, de levering en vraag zijn in balans. Op 22 mei waren de prijzen voor een doos van 24s, uit California's Central Coast, tussen de 12,60 en 17,40 euro.

Terwijl California Endive Farms de grootste witlofteler in de Verenigde Staten is, gelooft Collins dat er nog veel ruimte is om de markt uit te breiden. De kwesties rondom de productiviteit en kosten zijn uitdagingen aan de aanbodzijde, maar het grootste obstakel voor het verkrijgen van meer klanten is de 'onwetendheid over witlof'. Echter, er zijn positieve signalen.

"De vraag is toegenomen, al zij het langzaam," stelde Collins. "Goede informatie is veel toegankelijker door het web en sociale media. Gelukkig zijn Amerikaanse consumenten op zoek naar diversiteit en kwaliteit om hun voeding te verbeteren. Witlof past perfect in dit scenario."

Voor meer informatie:
Rich Collins
California Endive Farms
+1 707 374 2111
Publicatiedatum: