Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar venkel overstijgt aanbod

Dit jaar was er grote vraag naar venkel waarbij er een stabiele aanvoer was. De laatste twee maanden heeft de vraag naar venkel de aanvoer echter overtroffen met bijbehorende gevolgen voor de prijs. "We verwachten dat vraag en aanbod constant zullen blijven", legt marketingdirecteur Diana Mc Clean van Ocean Mist Farms uit.



De grootste afzet aan de Oost- en Westkust
Momenteel transporteert Ocean Mist Farms, venkel die geoogst wordt in het gebied Monterey County met als voornaamste concurrent de regio San Luis Obispo County. De grootste afzet vindt plaats aan de Oost- en Westkust van de Verenigde Staten. "We bieden buiten een een plastic duoverpakking, dozen met 12, 24 of 30 stuks aan," voegt Mc Clean er aan toe. 

Consumenten prijzen de smaak
Venkel is één van de meest trendy groenten in de Verenigde Staten vanwege zijn subtiele maar toch rijke aromatische smaak, die steeds meer gewaardeerd wordt. Koks werken graag met venkel omdat het de eigenschap heeft smaken op te halen. Bovendien combineert het goed met andere smaken. "Het vinden van geschikte arbeidskrachten en het op peil houden en beheren van onze watervoorraden, zijn de grootste uitdagingen waar we mee te maken hebben,"vertelt Mc Clean, "dit geldt voor al onze producten."





Vers verpakt op het land
Ocean Mist Farms is gespecialiseerd in het telen van specifiek Italiaanse gewassen en hebben de naam venkel aan te bieden met een gelijkmatige, ronde knol. De venkel wordt direct van het land zorgvuldig verpakt om versheid te garanderen. Dit gebeurt met een daarvoor speciaal vervaardigde oogstmachine. "De laatste tachtig jaar hebben onze telers methodes ontwikkeld om specifieke soorten te cultiveren om het jaar rond optimale groei en grootte te kunnen waarborgen," vertelt Mc Clean.

Voor meer informatie: 
Diana McClean
Director of Marketing
Ocean Mist Farms
Tel: 831-633-2144
contactus@oceanmist.com
www.oceanmist.com/

Publicatiedatum: