Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: tomatenseizoen van start

Hoewel de volumes nog klein zijn, is de Poolse tomatenoogst al een paar weken aan de gang. De meeste afzet vindt momenteel plaats op de binnenlandse markt, maar de komende weken zal ook de export van start gaan.



"Over twee weken moeten we beginne met de cherrytomaatjes en de rest van de rassen," zegt Damian Gulewski van Green Group. Gulewski vertelt dat de tomaten naar Scandinavië, Estland, Letland, Engeland en Frankrijk worden verscheept, maar de meeste activiteit speelt zich dit seizoen af op de binnenlandse markt. 

"Poolse consumenten hebben liever Poolse producten dan buitenlandse, zelfs als importproducten goedkoper zijn," legt Gulewski uit. "De komende weken zullen we wat tomaten exporteren, maar niet te veel, want de prijzen in Polen zijn nog steeds hoog." Waar de prijzen voor tomaten stabiel zijn, geldt dit niet voor komkommers, een gewas dat door Green Group in high tech kassen geteeld wordt. "De prijzen waren goed, maar zijn vorige week aanzienlijk gedaald."



Hoewel Green Group slechts 5% van zijn jaarlijkse productievolume naar Rusland exporteert, heeft het handelsembargo op EU-producten de algemene concurrentie vergroot. Gulewski vertelt dat Green Group goed met deze situatie omgaat via nauwe samenwerking met zijn cliënten. Zo biedt het bedrijf etikettering op maat en worden verpakkingen geheel aangepast aan de wens van de cliënt.

"De concurrentie is absoluut groot, maar we zijn de grootste tomaten- en komkommerteler van Polen. We proberen altijd de beste kwaliteit en de beste prijzen te krijgen."

Voor meer informatie:
www.greengroup.com.pl
Publicatiedatum: