Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage prijzen voor Israëlische paprika

Een overvloed van Spaanse paprika's in Europa heeft geleid tot lage prijzen. Israëlische telers hebben al verschillende jaren te kampen met lage prijzen, maar dit seizoen is nog slechter dan de afgelopen seizoenen.

"De situatie is nu heel moeilijk en het kwam erg onverwacht," meldt Avi Kadan van Adafresh. Terwijl hij hoopte dat de markt zou omkeren aan het begin van het jaar, zijn de prijzen niet veel beter geworden dan vijf of zes euro per doos. Kadan zegt dat het goede weer in Spanje ervoor heeft gezorgd dat er zoveel Spaanse paprika's beschikbaar zijn. Eerder waren al veel telers gedwongen om te stoppen met de paprikateelt. Kadan denkt dat er dit seizoen nog meer telers zullen zijn die vanaf nu geen paprika's meer zullen verbouwen.

"Als alles blijft zoals nu, zal dit zorgen voor een groot probleem. Telers zullen de steun van de overheid nodig hebben," zei Kadan. "Het Israëlische seizoen zal doorgaan tot in de zomer, dus het is nog te vroeg om te zeggen of het hele seizoen slecht zal zijn. We hopen nog steeds dat het volgende maand beter zal zijn. "

Aan de andere kant is de markt voor kruiden stabiel gebleven. Met goede leveringen van zowel kruiden en paprika's zou Rusland een goed alternatief zijn voor de Israëlische export. Kadan heeft echter opgemerkt dat de devaluatie van de roebel zorgt voor een moeilijke markt in Rusland.

Voor meer informatie:
Avi Kadan
Adafresh LTD
Tel:+972 73 2332223
Mobile: +972 52 3336545
avi@adafresh.co.il
www.adafresh.co.il

Publicatiedatum: