Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: lagere spinazieoogst

Koud weer in de Provence maakt het moeilijk voor spinazietelers om hoge kwaliteit spinazie te oogsten. Daarom wordt verwacht dat de prijzen van topspinazie zullen stijgen.



Aurelie Guillen van Medifel: "Er staat zeer veel wind op het moment en de wind beschadigt de bladeren van de spinazie. De oogst is ook aangetast door de vele regen die is gevallen". De oogst is begonnen in het midden van november. Tegen december begon de productie te dalen door de aanhoudende koude en regen. Nu zal er niet genoeg geoogst worden om aan alle vraag te kunnen voldoen.

"Wij exporteren naar Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk. Elk land heeft haar voorkeuren. Spinazie is een winstgevend product maar het is lastig om mee om te gaan en je moet het gewas en de markt goed kennen". Spinazie uit de kas is duurder dan van het land maar door de goede kwaliteit momenteel zeer populair.




Franse wortelen uit de Provence zijn pas tegen het midden van maart leverbaar. Tot die tijd importeert Medifel Spaanse wortelen. "Het is moeilijk de Spaanse wortelen te vinden die wij nodig hebben. Ze moeten vers zijn en een bepaald gewicht hebben". Als de Franse wortelen op de markt komen, zullen die worden verkozen boven buitenlandse wortelen. "De fragiliteit en korte houdbaarheid van de groenten die wij produceren en verhandelen, zorgen er ook voor dat we alleen kunnen importeren vanuit plekken die niet te ver weg zijn.



Medifel verbouwt ook suikermais. Vroeger werd suikermais meer gezien als een zomergroente, maar tegenover wordt het product het hele jaar door gegeten. "In landen in Noord-Europa wordt suikermais heel het jaar door geconsumeerd. Ook in zuidelijke landen zien we dat suikermais vaker gegeten wordt". Momenteel importeert Medifel suikermais uit Senegal, Marokko en Spanje.

Voor meer informatie:
Aurelie Guillen
Medifel
Tel: +33 490 712 209
medifel@wanadoo.fr
www.medifel.com
Publicatiedatum: