Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Paul Nuijten, SpecialTom:

"Marokkaanse tomatenexport gedaald door koud weer en goede lokale markt"



Tholen - Tijdens de Fruit Attraction in Madrid presenteerde Jean-Paul Nuijten zijn nieuwe bedrijf SpecialTom en de joint venture met de Marokkaanse 'Cooperative Agricole Adrar', waarvoor hij binnen Europa de Marokkaanse tomaten vermarkt. Terugblikkend zegt hij geen seconde spijt gehad te hebben om voor zichzelf te gaan. "Ik wil me nadrukkelijk profileren met tomatenspecialty's van verschillende herkomsten, maar wil me deze zomer ook gaan richten op Nederlands zachtfruit en Spaans en Marokkaans zomerfruit."


Jean-Paul Nuijten tijdens de Fruit Attraction

"Vanuit Marokko loopt momenteel de tomatenaanvoer terug. Ik verwacht dat we volgende week nog maar zo'n veertig procent van het volume van de afgelopen weken binnenkrijgen. Er is minder product beschikbaar door het koudere weer, maar er is ook een goede lokale markt, waardoor er minder naar Europa wordt gestuurd. Op de lokale markt krijgen de telers een goede prijs voor ongesorteerd product", vertelt Jean-Paul. "In het begin van het seizoen werd er vanuit Marokko veel product naar Rusland geëxporteerd, maar die directe verladingen zijn flink teruggelopen."



Marokkaanse teelt

"De markt voor ronde tomaten is in één keer van een behoorlijke piek in een stevig dal terechtgekomen, maar ik zie de markt de komende weken wel aantrekken. Ook vanuit Spanje komt door het koude weer fors minder volume", vervolgt de handelaar. Hij is nog op zoek naar een paar goede tomaten- en zachfruittelers in Nederland en België om het volume voor te vermarkten. "Voor telers die op zoek zijn naar iets nieuws en zeggenschap willen houden over bijvoorbeeld prijzen, markten en merken, is SpecialTom een goede kans", besluit Jean-Paul.



Voor meer informatie:
Jean-Paul Nuijten
SpecialTom
Mob: 06-51214082
jp@specialtom.com
www.specialtom.com