Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4.000 euro voor Stichting tegen Kanker

BelOrta veilt eerste asperges

BelOrta verkocht op vrijdag 30 januari de eerste witte asperges van het jaar. De fijne delicatesse werd aangevoerd door teler Andries De Pauw van 'De Molenkouter' uit Sint-Katelijne-Waver. METRO Cash & Carry haalde de primeur binnen en betaalde hiervoor €50/schaal 500gr. Horecagroothandel METRO Cash & Carry zal deze lekkernij via haar winkels aanbieden aan haar topklanten. Voor de start van het echte aspergeseizoen is het nog wachten tot april.

Vandaag gingen de eerste stuks reeds de deur uit bij BelOrta. Het gaat hier slechts over een heel beperkt aanbod – de zogenaamde primeurgroenten – vandaar ook de hoge prijs. De opbrengst van deze primeurverkoop werd door de teler aan de organisatie 'Stichting tegen kanker' geschonken. BelOrta verdubbelde dit bedrag tot 4.000 EUR.



Officieel wordt het Belgische aspergeseizoen pas op de 3e donderdag van april afgetrapt. Nochtans is het product reeds vanaf eind januari/begin februari te verkrijgen. De telers kunnen de oogst immers vervroegen door enerzijds de teelt onder glas of plastiek tunnels te verwarmen en anderzijds door het afdekken van de aspergebedden met plastic folie. Op 24 juni, het feest van Sint-Jan, loop het seizoen traditioneel af. De echte productiepieken van deze delicatesse zijn echter pas te verwachten vanaf begin mei. Dan lopen meestal ook de nachttemperaturen op. Een hoge gemiddelde etmaal-temperatuur is immers nodig om de productie te doen pieken.

Heel wat topchefs en hobbykoks kijken reeds halsreikend uit naar de eerste asperges op Vlaamse wijze of in witte wijnsaus. Kraakverse en malse witte asperges zijn typische seizoensgebonden groenten die velen onder hun liefhebbers mogen rekenen. Naast bijzonder lekker zijn asperges ook heel gezond. Ze bulken van de vitamines en mineralen en bevatten heel weinig calorieën. De asperge, de koningin der groenten, kent ook heel wat bereidingswijzen: van salades en risotto's tot bereidingen met lamsfilet en mosselen.

Over BelOrta en asperges

Deze fijne witte voorjaarsgroente wordt vooral geteeld in de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. In 2014

werden via Veiling BelOrta maar liefst 1.000.000 kg losse witte asperges verhandeld en 2.400.000 schalen en/of bussels (pakjes 500 gr). Daarmee is BelOrta ruim marktleider in België voor dit product. BelOrta verkoopt maar liefst 89% van alle in België verkochte asperges. Naast witte asperges heeft BelOrta ook de groene variant in haar gamma.

Over Metro

Het succesverhaal van METRO Cash & Carry begon in 1964 met de opening van de eerste zelfbedieningsgroothandel in Duitsland. Sinds 2003 zijn er ook METRO-winkels in België en de toegang hiervan is voorbehouden voor horeca-professionals en handelaars. Met de openingen van Vorst & Namen in 2014 komt het totaal aantal Metro-winkels in België op 9. Metro Cash & Carry telt daarnaast ook 6 Makro-winkels in ons land. Voor meer informatie, surf naar www.metro.be.

Over Stichting tegen kanker

Stichting tegen Kanker is een onafhankelijke organisatie die dagelijks strijd voert tegen kanker in gans België en dit op 4 verschillende manieren: ondersteunen van wetenschappelijk kankeronderzoek, preventie en informatie verstrekken aan het brede publiek, sociale begeleiding van patiënten en hun naasten en het mobiliseren van alle beschikbare middelen ten voordele van de strijd tegen kanker. Voor meer informatie, surf naar www.kanker.be
Publicatiedatum: