Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joséphine Cuadras van Cuadraspania:

"Vraag naar paarse artisjokken stagneert"

De Spaanse productie van paarse artisjokken ligt op een stabiel niveau in tegenstelling tot de witte artisjokken, waarvan de productie jaarlijks stijgt. Dit jaar startte als gevolg van de gunstige weersomstandigheden en de milde temperaturen de oogst al begin december. 



Joséphine Cuadras van Cuadraspania vertelt dat in december de prijzen goed zijn geweest, maar dat sinds eind december het aanbod fors is toegenomen. "Nu is de consumptie te laag en ook missen we de Russische afname, hoewel Rusland niet onze grootste markt is."

De commercieel medewerkster is ook niet erg optimistisch gestemd voor de komende weken, gezien het gebrek aan vraag en het huidige koude weer. Daarbij wordt met enige huiver gekeken naar de start van het Bretonse artisjokkenseizoen, dat na een milde lente mogelijk vroeg van start kan gaan.

In de winter moeten de Spaanse paarse artisjokken hoofdzakelijk concurreren met product uit Italië en Egypte. "Ze hanteren lage prijzen om marktaandeel te winnen, maar bieden niet zo'n kwaliteit als de onze aan", zegt Joséphine. 



Volgens haar heeft het product genoeg toekomstperspectief: "Het is een gezond product en ideaal voor consumptie na een vakantie vol excessen. Bovendien hebben de artisjokken een grote culinaire waarde en worden de smaak en textuur gewaardeerd door de professionele koks. Ons doel is om te laten zien hoe makkelijk het product te consumeren is."


Joséphine en Antoine Cuadras op de stand van Cuadraspania, S.L. tijdens de laatste Medfel in Perpignan waar de andijvie, sla en artisjokken werden gepromoot

Voor meer informatie:
Joséphine Cuadras
Cuadraspania, S.L.
Camino Cuatro Higueras s/n
Barriada de Burjulú
04610 Cuevas del Almanzora, Almeria, Spain
T: + 34 950 52 90 43
M: +34 629 111 331
josephine.cuadras@cuadraspania.com
www.cuadraspania.com
Publicatiedatum: