Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canarische Eilanden: tomatenexport omlaag

Er is 21,8 miljoen kilo tomaten geƫxporteerd uit de Canarische Eilanden in de eerste helft van het oogstseizoen. Dat is 7 miljoen kilo minder dan het vorige seizoen.

Van deze 21,8 miljoen kilo werd 17,4 miljoen verscheept vanuit Las Palmas en 4,4 miljoen uit Santa Cruz de Tenerife. Dit melden de vakbonden in een persverklaring.

Deze daling van de export is het gevolg van de onzekerheid bij de start van het seizoen, dat drie weken te laat begon. Daarnaast hebben ook de traditionele concurrenten uit andere landen en het effect van de Russische importstop impact op de tomatenexport.

Op dit moment is het tomatenseizoen op zijn hoogtepunt. In de eerste maanden waren de resultaten mager, maar de vakbonden erkennen dat het sinds de start van het nieuwe jaar licht is verbeterd.

Ook de storm in Marokko in november heeft invloed gehad. De productie van het land is zwaar beschadigd en de kwaliteit is aanzienlijk verminderd."

Dit heeft een einde aan het overaanbod gemaakt en geleid tot een "lichte stijging" van de prijzen, die naar alle waarschijnlijkheid zullen blijven stijgen in de komende weken.
Publicatiedatum: