Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lauwe AGF-verkoop in Kerstweek: bloemkool een lichtpuntje

Tholen - Van een Kerstverkoop is in de handel al jaren geen sprake meer, maar momenteel zijn er maar bar weinig lichtpuntjes te noteren, blijkt uit een rondgang langs de handel.

Het seizoen van de Spaanse kaki's, is bijna voorbij. De vraag trekt aan het einde van het seizoen aan en de prijzen van de laatste kaki's worden duurder. Het hardfruit daarentegen is geen vetpot vanwege de Russische importboycot. Importeurs geven aan regelmatig een e-mail te krijgen van Poolse leveranciers of ze even twee trailers appelen kunnen sturen...

Ook voor het citrus zijn er geen wereldprijzen. Voor de goede Navelina's en Clemenules uit Spanje wordt er respectievelijk een prijs van 8-8,50 euro en 7,50-8 euro gemaakt. Meer valt er niet te maken. De prijs van goede Berkane-mandarijnen ("de lekkerste die je momenteel kunt vinden") ligt rond de 9-9,50 euro. Dat is wat hoger dan de prijs van de mandarijnen uit Agadir, die kwalitatief net wat minder zijn (7-7,50 euro).

Het druivenseizoen was bijzonder goed, maar door een grote aanvoer zijn de hoge prijsstellingen weggevallen. Opvallend is dat de aanvoer van de rode druiven uit Peru wat stagneert, omdat de kleur wat bleekjes blijft. Dit wordt in China erg gewaardeerd en daar betalen ze er dan ook goede prijzen voor. In Europa zijn de donkerrode druiven traditioneel meer in trek.

Voor mango's spreken de importeurs van een "gezellige handel", al mag die ook niet spectaculair genoemd worden. Dat geldt al helemaal niet voor de avocado's, waarbij er een overlap is van de Spaanse aanvoer, met die uit Israƫl, Chili en Colombia.

Paprika's worden lauw-duur genoemd. Rode worden verkocht voor 8/8,50 euro, groene voor 6,50 euro, gele voor 8 euro en de oranje - waar er een stuk minder van zijn - worden voor een prijs tussen de 10-10,50 euro verkocht. Tomaten zijn er weliswaar niet overdreven veel op de markt, maar van een prijs tegen de 5 euro voor de belichte, Hollandse teelt kan de kachel ook niet branden. Spaanse en Canarische tomaten zijn er voldoende, de prijs hobbelt rond de 5-5,50 euro.

Hoewel er afgelopen week door regen minder Spaanse komkommers zijn verladen, is er ook geen hogere prijs dan 4/4,50 euro te maken. De courgettes worden kwalitatief beter en worden rond de 7/8 euro verkocht en ook de verkoop van aubergines verloopt heel aardig met een prijsniveau rond de 8 euro.

Vetpot is het wel met de bloemkool. Door regen in Spanje, maar vooral in Frankrijk is de prijs van de Spaanse kooltjes opgelopen tot 10 euro. De Franse gaan voor 9-9,50 euro weg.