Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaans cherrytomatenseizoen start 15 novemberHet tomatenseizoen in het Italiaanse Ragusa staat nog in de startblokken. "We hebben geïnvesteerd in meer productie dit jaar en we hebben nu 70 hectare, waarvan 40 onder glas. Onze salescampagne begint over een paar dagen, dus rond 15 november," verklaren de managers van Società Agricola Tre C.

Het bedrijf verwacht tot 3.000 ton cherrytomaten, 2.000 ton Piccadillytomaten, 800 ton dadeltomaten, 600 ton trostomaten en 300 ton Camonetomaten te produceren.


Società Agricola Tre C is opgericht door een groep vrienden (Gaetano, Carmelo, Giuseppe, Antonio, Nicola en Giovanni) die aan de slag wilde in de sector. "Elk jaar analyseren we onze fouten, zodat we onszelf kunnen verbeteren. Op het moment investeren we alles wat we hebben in het bedrijf. We zijn begonnen als een coöperatie met 7 hectare en zijn nu een naamloze vennootschap geworden."


Het doel is om tomaten van steeds hogere kwaliteit te leveren, met name tussen november en begin augustus. Ze worden ter plaatse verwerkt en verpakt in overeenstemming met de behoeften van klanten. "De concurrentie komt vooral door Afrikaanse producten. In Afrikaanse productielanden zijn de kosten van arbeid erg laag, dus daar kun je niet tegenop."
De producten arriveren op de versmarkt van Vittoria. "Van daaruit worden ze verscheept naar bijna alle Italiaanse markten. Er zijn twee zendingen per dag, zodat de tomaten zo vers mogelijk zijn als ze in de schappen liggen."
Contact:
Ida Castiglione - accounting manager
Società Agricola Tre C Srl
Via S.P. 1 Acate – Gela Km 1
97011 Acate (RG)
Cell.: (+39) 329 4454953
Email: trecsrl@yahoo.it

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Sehr geeehrte Damen und Herren,
ich habe von Italien Dattelini mitge-
bracht (TreC), wo kann icjh die in Dortmund kaufen?
Danke für ihre Bemühungen.

Mit freundlichen Grüßen

Klaus Dietrich
klaus dietrch, 44236 dortmund - 2018/04/10 13:05:36.000© AGF.nl 2018