Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
marges staan meer dan ooit onder druk

Prijzenoorlog in bio-sector?

We zijn gewend geraakt aan de hogere prijzen en hogere marges wat betreft de biologische voedingssector, maar daar kan verandering in komen. De marges in de bio-branche staan meer dan ooit onder druk. Het lijkt erop dat de concurrentie toeneemt. Ondanks dat de marges in de biologische sector meestal hoger liggen, is het de vraag of dit in de toekomst zo blijft.
 
Dat zou een grote verschuiving in de biologische markt betekenen. Gezonde voeding krijgt een steeds belangrijkere plek in de maatschappij en de producten zijn op steeds meer plaatsen verkrijgbaar. Hoge marges en veel vraag zorgen voor concurrentie, waardoor het gevaar van een prijzenoorlog op de loer ligt.
 
Aan de andere kant zijn er ook een aantal redenen waarom biologische voeding de prijzen en marges na verloop van tijd zullen behouden: 
  • Als biologische voedingsmiddelen duurder zijn als gevolg van lagere gewasopbrengsten, dan zou het zinvol zijn dat een biologisch product duurder is dan een niet-biologisch product.
  • Omdat de consument erop moet kunnen vertrouwen dat de verkoper biologische producten aankoopt met beschermende voedingswaarden, krijgen die producten een speciaal merk. Dat is een van de beste manieren om de marge te beschermen. 
Publicatiedatum: