Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BRC-certificaat voor Purple Pride telers

Drie locaties van telersvereniging Purple Pride hebben deze zomer het BRC Global Standards certificaat behaald. Het gaat om de locaties in Zevenbergen, Westdorpe en Dinteloord. Zij zijn momenteel de enige auberginetelers in Nederland die over dit certificaat beschikken.


V.l.n.r. Karin van Fraeijenhove, Monique Martens en Tom de Jong; verantwoordelijk voor respectievelijk de implementatie van de BRC-normen op de locaties Zevenbergen, Westdorpe en Dinteloord.


Afgelopen periode hebben er audits op de locaties plaatsgevonden om te beoordelen of deze voldoen aan de BRC normen. Dit wordt gedaan aan de hand van een checklist welke meer dan 300 controlepunten bevat. Alle drie de locaties hebben hierbij de hoogst mogelijke score weten te behalen, namelijk de A-status.

BRC staat voor British Retail Consortium. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector. Er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen. Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. Het certificaat wordt tegenwoordig door steeds meer grote en toonaangevende retailers geëist.

"Voedselveiligheid en kwaliteit staat ten alle tijden voorop bij Purple Pride en we zijn ontzettend trots dat dit ook door het BRC erkend wordt, aldus Peter de Jong, één van de Purple Pride telers. Purple Pride is vooralsnog de enige Nederlandse aubergine vereniging die over dit certificaat beschikt. In het certificeringstraject zijn zij begeleid door Cok Duijvestijn van Q-Point.

Purple Pride is een Nederlandse vereniging van auberginetelers, opgericht in 1996 en aangesloten bij coöperatie DOOR. Met een oogst van 20 miljoen kg aubergines per jaar verdeeld over 5 moderne teeltlocaties is Purple Pride Noordwest-Europees grootste en meest innovatieve aubergineleverancier.

www.purplepride.nl
Publicatiedatum: