Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Windset Farms teelt paksoi en aardbeien in kas

Windset Farms, een van de grootste kastelers in Noord-Amerika, gaat twee opvallende gewassen telen in hun kassen: paksoi en aardbeien. Jaap Dane van Windset vertelt dat het bedrijf met deze gewassen inspeelt op de vraag van de Amerikaanse markt naar nieuwe producten.



Jaap Dane op de CPMA in Vancouver

Jaap Dane op de CPMA in Vancouver
Volgens Dane is de keuze voor bok choy uit de kas een logische stap voor Windset. "Onze klanten vragen om nieuwe producten. "Onze klanten vragen om innovatieve producten en paksoi uit de kas past precies met de vraag in Vancouver. Daar leven veel Aziatische consumenten." Volgens Dane kostte het wel wat moeite om de juiste teeltwijze te vinden voor de bok choy. "We hebben ervaring met sla op substraat en telen sinds kort ook eikenbladsla en frisee, maar bok choy op substraat is iets heel anders. We moesten de juiste teeltwijze combineren met de juiste soort." Binnenkort komen de producten op de markt en volgens Dane is er behoorlijk wat vraag.

Ondanks dat er scepsis is over de toekomst van kastelers in Europa en Noord-Amerika, signaleert Dane dat er steeds meer interesse is voor kasproducten in de Verenigde Staten. "Ik weet zeker dat kastelers in de VS, Canada en Mexico een goede toekomst voor zich hebben. Niet iedereen beseft hoe groot de vraag kan worden. Kijk naar de restaurants en ketens in de VS: zij gebruiken nog steeds producten uit open teelt in de gerechten." Kortgeleden is de eerste Canadese fastfoodketen overgestapt op vleestomaten uit kassen. "Ze realiseren zich dat klanten kiezen voor gezondere, smaakvollere producten. We hebben nog een lange weg te gaan, maar de vraag zal toenemen."

Aardbeien
Ook de keuze voor kas-aardbeien is voortgekomen uit de groeiende vraag naar gecertificeerde producten. Dane heeft voorheen in Nederland gehandeld en weet alles van aardbeien. "In Nederland zijn er aardbeien uit de open teelt geïmporteerd vanuit Spanje, maar sinds er smakelijker, betere aardbeien te krijgen zijn uit de kas, is de markt veranderd. Telers leren dat klanten meer willen betalen voor een schoner, smaakvoller product. We geloven dat dit ook in Noord-Amerika zo zal zijn. De kassen hebben een betere reputatie dan de productie uit de open teelt. Het is slechts een kwestie van tijd voor de producten de juiste plek en prijs in de markt vinden."

Windset Farms heeft een areaal van meer dan 500 hectare en is nu een van Amerika's grootste kastelers. Volgens Dane verklaart de toewijding het succes van het bedrijf. "We willen klanten het gehele pakket aanbieden: alle producten, alle soorten en jaarrond. Zo kunnen we lange relaties aangaan en goede afspraken maken."



For more information:
Windset Farms
Jaap Dane
jdane@windset.com
www.windsetfarms.com

Publicatiedatum: