Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Gelder groente & fruit breidt biologisch assortiment uit

Van Gelder groente & fruit uit Ridderkerk start op maandag 13 januari met een gloednieuw biologisch assortiment. Meer dan veertig artikelen, die dagelijks vers worden uitgeleverd aan de horeca, institutionele markt en de retail. "Steeds vaker merken we dat onze klanten behoefte hadden aan een breed assortiment aan biologische producten", vertelt Gerrit van Gelder, algemeen directeur van Van Gelder groente & fruit. "Vooral grote cateraars lopen voorop. Omdat zij vaak gevestigd zijn binnen overheidsinstanties, speelt duurzaamheid een belangrijke rol."

Van Gelder voorziet graag in deze behoefte: "Biologisch, gezond én duurzaam: dat zijn wat mij betreft belangrijke trends voor de komende jaren op het gebied van AGF. Ik verwacht dan ook dat consumenten steeds kritischer worden op de herkomst van producten en de wijze waar op het geteeld is. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij". Bij Van Gelder komen onder andere biologische tomaten, kolen, bananen en kiwi's standaard op voorraad te liggen.

SKAL gecertificeerd
Voordat een AGF-bedrijf daadwerkelijk een uitgebreid assortiment aan biologische producten mag leveren, moet zij SKAL-gecertificeerd zijn. De SKAL-organisatie controleert bedrijven en heeft begin december een audit uitgevoerd binnen het pand van Van Gelder in Ridderkerk. Van Gelder groente & fruit is met vlag en wimpel geslaagd, maar dit had wel een aantal aangrijpende aanpassingen tot gevolg. "We hebben een aparte zolderverdieping laten bouwen, want biologische producten moeten op een aparte locatie binnen het bedrijf staan", vertelt Gerrit, "daarnaast is ook de ICT-infrastructuur aangepast zodat het land van herkomst en het chargenummer altijd inzichtelijk is voor de klant. We willen hier zo transparant mogelijk in zijn".

Met het uitgebreide biologische assortiment hoopt Van Gelder niet alleen de horeca te bereiken, maar vooral ook de groenteboeren: "Met biologische producten kan de groenteman weer verkopen aan mensen die waarde hechten aan kwaliteitsproducten en bereid zijn daar iets extra's voor te betalen."

Voor meer informatie?
Van Gelder groente & fruit
Tel: 0180 – 42 50 77
info@vangeldernederland.nl
Publicatiedatum: