Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
donderdag 8 maart

België: Workshop Voedselveiligheid in AGF-keten

Fresh Trade Belgium, de beroepsfederatie van Belgische AGF-importeurs, -exporteurs en -groothandelaren, organiseert samen met Universiteit Gent op donderdag 8 maart een workshop rond voedselveiligheid in de AGF-keten. "In deze workshop wordt onder meer ingegaan op de maatregelen op Belgisch en Europees niveau, die voortvloeien uit de voorbije EHEC-crisis", vertelt Veerle van der Sypt van Fresh Trade Belgium.



"Ervaring heeft ondertussen uitvoerig geleerd, dat microbiologische risico’s de hele AGF-sector aangaan", vervolgt Veerle. "Verder focust de workshop ook op Veg-i-trade, bekeken in een context van internationale handel. Veg-i-trade is een Europees onderzoeksproject, gecoördineerd door de Faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Dit startte in mei 2010 en loopt tot 2014. Het heeft tot doel de veiligheid van de AGF-keten verder te onderzoeken en te ondersteunen." (www.veg-i-trade.org).

"Met deze workshop wensen we een stand van zaken van het onderzoeksproject voor te stellen. Op 8 maart wordt een tussentijdse stand van zaken gegeven van dit project omtrent de aspecten 1) watertechnologie (criteria voor verschillende types water/ overzicht van behandelingstechnieken) en 2) staalnameplannen (microbiologisch/ MRL’s), die gebaseerd zijn op risico-analyse. Dit laatste punt wordt bekeken aan de hand van een casestudie rond aardbeien."
 
Tot slot volgt een praktische oefening: In het kader van Veg-i-trade kunnen deelnemers een diagnose maken van de situatie rond voedselveiligheid in hun onderneming en dit aan de hand van een ‘tool’ voor interne audit, die hiertoe werd uitgewerkt.

Klik hier voor de uitnodiging van de workshop