Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blijvend stagnerende steenfruitmarkt rampzalig voor transporteurs

De aanzienlijke vertragingen bij de oogsten van steenfruit in dit jaar, met aanzienlijke verminderingen als gevolg van de impact van stormen en hagel, treffen telers en exporteurs en zorgen ervoor dat de prijzen stijgen. Maar de transportsector wordt ook getroffen en beschouwt deze situatie als "rampzalig".



"In de maand mei ging het heel goed met producten als meloen en watermeloen in Almeria, in ieder geval qua volume", legt Salvador Pérez van de commerciële afdeling van Transportes el Junza uit. "De resultaten in juni waren echter slecht voor ons: de markt voor steenfruit blijft stagneren en dat is een ramp voor de sector van het koeltransport", zegt hij.



Het Spaanse bedrijf dat gevestigd is in Viator, Almeria, biedt transportoplossingen voor lage temperaturen in heel Europa. "Voor ons bedrijf is groupage de belangrijkste gok voor een paar jaar. Het grootste probleem van exporteurs en importeurs is het feit dat de transittijden korter worden en de hoge structurele kosten die dit type transport met zich meebrengt. We hebben moeite om de lijnen te creëren, maar we zijn redelijk tevreden met het werk dat we doen, hoewel er altijd ruimte is voor verbetering", aldus Pérez.

Duitsland is de belangrijkste bestemming waar het bedrijf actief is, naast Oostenrijk, de Tsjechische Republiek, Slovenië, Kroatië, Hongarije en zelfs Roemenië. "We zetten sterk in op het opzetten van groupagelijnen naar Oost-Europese landen. In dit afgelopen jaar hebben we de meest opvallende groei genoteerd in Hongarije en Roemenië. Deze lijnen zijn goed ontvangen door onze klanten en we bedanken hen voor hun hulp om ze te ontwikkelen", zegt hij.



Over het algemeen zijn de prijzen voor Spaans steenfruit hoger, dus is er meer vraag van Oost-Europese landen naar het goedkopere fruit uit Griekenland, dat nauwelijks te lijden heeft gehad onder de weersinvloeden. "Dit jaar heeft een klant ons gevraagd om watermeloenen en steenfruit van Griekenland naar Slovenië en Kroatië te verladen. Dit is voor ons een onontgonnen terrein, maar we staan ​​altijd open voor nieuwe ervaringen", concludeert Pérez.

Voor meer informatie:
Salvador Pérez Crespo
Transportes El Junza
Ctra. Viator – Alquian, Km. 1
04240 Viator, Almeria. Spain.
T: +34 950 30 44 75
M: +34 650 694 844
salva.perez@transporteseljunza.com
www.transporteseljunza.com

Publicatiedatum: