Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Primeurseizoen komt op gang bij Aardappelhandel Altena

"Minder aardappelen uit Malta verwacht"



Tholen - Bij Aardappelhandel Altena in Veen zijn de eerste aardappelen uit Malta weer gearriveerd. "Door de regen is de eerste aanvoer wat vertraagd, maar inmiddels komt de aanvoer op gang. Nu zijn dat nog met name aardappelen van het ras Santé, maar volgende week komen ook de eerste Alpha's al binnen", vertelt Kees Schouten.



"De algehele verwachting is dat er aanzienlijk minder vroege aardappelen uit Malta zullen komen. Het prijsverschil tussen de oude Hollandse oogst en de nieuwe aardappelen is vrij groot, maar toch verwacht ik dat de prijzen van de primeuraardappelen niet snel de put in zullen gaan. Zeker bij mooi weer willen veel consumenten toch graag een nieuw aardappeltje eten."



Altena werkt al jaren samen met het Maltezer aardappelbedrijf Quality Fruit & Vegetables, waar Raphael Scerri de scepter zwaait. De Maltezer aardappelen worden met een rooier op rijen gelegd en daarna met de hand in kratten van 25 kg afgevoerd naar de sorteer- en pakstations.Traditioneel loopt het Maltezer aardappelseizoen wel door tot juni.



Altena verkoopt de nieuwe aardappelen hoofdzakelijk aan toeleveranciers van supermarkten en collega-aardappelhandelaren die onder meer de marktkooplui bedienen. "We worden al volop gebeld of er al voldoende aanvoer is, dus de stemming zit er wel in", besluit Kees.

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Aardappelhandel Altena
Veensesteeg 15
4264 KG Veen
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl
www.altenapotatoes.com