Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dosering vrachtverkeer grens Oostenrijk - Italie

Vrachtverkeer moet komende donderdag al rekening houden met dosering grens Oostenrijk - Italiƫ. Tirol heeft voor dit jaar 25 keer een zogenaamde 'Blockabfertigung gepland staan. Dit betekent dat men op drukke dagen bij Kufstein het vrachtverkeer richting het zuiden gaat doseren. Tijdens een Blockabfertigung mogen er maximaal driehonderd vrachtauto's per uur de Brennerpas passeren.


Geplande data dosering vrachtverkeer grens Oostenrijk - Duitsland

Reden voor de invoering is een stijging van de hoeveelheid vrachtverkeer in januari en februari met 16 procent. Komende donderdag, 22 maart, staat de eerste Blockabfertigung gepland. Voor de maand april staat deze al vier maal gepland.

Spoor
In overleg met Duitsland, Italiƫ, Oostenrijk en deelstaat Tirol is aangegeven dat er ingezet gaat worden op verbetering van de capaciteit per spoor om zo de verkeersdruk op de Alpenregio af te laten nemen. Hieronder is een overzicht van de geplande data voor een Blockabfertigung. Indien noodzakelijk houdt Tirol zich het recht voor om extra Blockabfertigungen af te kondigen.

Publicatiedatum: