Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europese voedselwaakhond RASFF

"Te hoge dosis gewasbeschermingsmiddelen op partij Nederlandse appelen"

Tholen - De Europese voedselwaakhond RASFF heeft een in een partij Nederlandse appelen een te hoge dosis gewasbeschermingsmiddelen gevonden, zo meldt de RASFF. De appelen waren bedoeld voor de Belgische markt. Uit het onderzoek van de RASFF bleek dat er een waarde van 0,1 mg per kilo dimethoaat aanwezig was op het fruit. Dit terwijl de maximale dosis voor appelen volgens de EU Pesticides database ligt op 0,02 mg/kg, wat uitkomt op een dosis die vijf keer te hoog is.

Melding
De NVWA laat weten dat er bij de organisatie een melding is binnengekomen. De NVWA ziet er volgens de instantie zelf op toe dat de betreffende partij uit de handel genomen wordt en dat betrokken bedrijf of bedrijven verder de juiste acties ondernemen, wat afhankelijk is van de oorsprong van de partij.
Katrien Stragier van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geeft aan dat de desbetreffende appelen niet in de Belgisch handel terecht gekomen zijn. Omdat al voor de verkoop van het fruit uit de monsters bleek dat de appelen een te hoge waarden dimethoaat hadden, is het fruit niet in de Belgische voedselketen terecht gekomen, zo laat de FAVV weten.