Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jurgen Duthoo, Bart's Potato Company

"Door lage aardappelprijzen concurreren we nu met landen zoals Pakistan"

Tholen - Een van de aanwezige Vlaamse standhouders tijdens de Fruit Attraction, was Bart's Potato Company. Op het eiland van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) stond het bedrijf samen met tien andere organisaties om geïnteresseerden te laten zien waar Bart's Potato Company voor staat. Jurgen Duthoo van het Belgische bedrijf is erg te spreken over de Spaanse beurs in Madrid. Hoewel hij op een Europese beurs staat, laat hij weten dat ook buiten het continent kansen voor hem liggen.


Jurgen Duthoo van Bart's Potato Company tijdens de Fruit Attraction.

"Veel Zuid- en Oost-Europeanen komen naar de beurs in Madrid toe", vertelt Jurgen Duthoo. "Het is goed om je gezicht hier te laten zien voor je bestaande klanten. Daarnaast kan je aan mogelijke nieuwe klanten laten zien wat je in huis hebt. Dat is het voordeel van Madrid in vergelijking met de beurs van Berlijn. Je hebt tijdens de Fruit Attraction meer tijd om spontaan te netwerken dan in vergelijking met de Fruit Logistica."

Afzetmarkt
Waar de aardappelen van Bart's Potato Company uiteindelijk heengaan, ligt volgens hem aan de vraag en aanbod van het product. "Ieder jaar is onze afzetmarkt anders", zegt Jurgen. "De ene keer is het Oost-Europa, de andere keer exporteren wij buiten Europa. Momenteel zitten wij op West-Afrika. Het ligt er maar net aan waar onze aardappelen naartoe kunnen gaan. Daar verschepen wij de aardappelen dan heen."

Potentie
Momenteel is het Vlaamse bedrijf bezig met het Midden-Oosten, waar het ook aardappelen naar wil exporteren. "Normaal gesproken is dat te duur, maar doordat de aardappelprijzen momenteel heel competitief zijn, is dat wel mogelijk", zegt de man achter Bart's Potato Company. "Er zijn nog geen containers vertrokken, maar er zijn dus wel lopende onderhandelingen met het Midden-Oosten. Hoogst waarschijnlijk vertrekken er binnenkort een aantal containers die kant op. Door die lage prijzen kunnen we concurreren met landen zoals India en Pakistan. Dat biedt zeker kansen voor ons."

Voor meer informatie:
Jurgen Duthoo
Bart's Potato Company
Westvleterenstraat 25 a
8640 Vleteren (België)
T: +32 (0) 57 40 91 20
F: +32 (0) 57 40 91 21