Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Koopman brengt triomfantelijk en verdrietig nieuws

"Klanten willen weten of we telers voldoende betalen"

Tholen - Vrij schokkende cijfers bracht WAPA onlangs over de appel- en perenoogst naar buiten. Het werd opgepikt door diverse landelijke media. Voor groenten- en fruitketen De Koopman reden om de verwachtingen van klanten goed te managen. "Goed en gezond eten hoeft niet duur te zijn", is hun algemene boodschap. De appelen- en perenprijs zal komende tijd toch een paar cent omhoog gaan. Daarom vinden ze het belangrijk om hun klanten te informeren en appelen en peren eens extra onder de aandacht te brengen. Gisteren postten diverse De Koopmannen "triomfantelijke en verdrietig nieuws" op Facebook.



Triomfantelijk
"We willen transparant zijn. De meeste supermarkten hebben vaste prijsafspraken gemaakt maar wij gaan mee met de schommelingen in de vrije markt. Klanten zijn wel prijsbewust en daarom willen we onze klanten goed op de hoogte brengen waarom", vertelt Barbara van Ravenswaaij die de communicatie voor De Koopman verzorgt. Ze zet het neer als een triomfantelijk én ook een beetje een verdrietig verhaal. Het verdrietige verhaal betreft de telers die het moeilijk hebben. "Sommige klanten zijn daar wel mee bezig. Wij focussen op de lage prijs maar ze willen wel weten of wij de telers voldoende betalen", vertelt Barbara. Het triomfantelijke nieuws is dat het perenras Triomph de Vienne te verkrijgen is. De Koopman kan deze zelfs in de aanbieding doen, een kilo voor 99 cent.

Santana
Dat de groentemannen en -vrouwen over voldoende kennis moeten bezitten wordt door de misoogst ook nog eens duidelijk gemaakt. Mensen met een appelallergie zijn namelijk ongerust. "Ze vragen zich af hoe het zit met de oogst van Santana die over twee weken ongeveer start. Daar kijken ze echt naar uit en ze hopen natuurlijk dat er voldoende van beschikbaar komt", besluit Barbara.

Klik hier voor het Facebookbericht