Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste volautomatische Reefer Container Monitoring in Hamburg geïmplementeerd

SmartPORT Hamburg is een stap verder gekomen in zake digitalisering. Bij de multipurpose-overslagterminal C. Steinweg (zuidwest terminal) in het Hamburgse stadsdeel 'Kleinen Grasbrook' werd het eerste volautomatische systeem ter bewaking van koelcontainers ingevoerd. Het systeem werd ontwikkeld en geïmplementeerd door het Oostenrijkse technologiebedrijf Identec Solutions, dat gespecialiseerd is op draadloze sensor- en lokaliseringstoepassingen.

Doorgaans worden reefercontainers op overslagterminals met bepaalde tussenpozen, gewoonlijk elke vier tot acht uur, handmatig door terminalmedewerkers gecontroleerd wat betreft functionaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid en verdere parameters. Met het zogenaamde CTAS Reefersysteem van Identec Solutions is dit werk niet meer nodig aangezien alle gegevens volledig automatisch vastgelegd, overgebracht en verwerkt worden.



CTAS Reefer is het eerste systeem van dit soort dat in de haven van Hamburg geïnstalleerd werd. Het systeem wordt tot nu toe naast in Hamburg ook al ingezet in Nederland, de VS, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Pakistan, Argentinië, Nigeria, Saudi-Arabië en in Colombia.
Publicatiedatum: