Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Experts observeren impact bananenimport op EU prijzen

Op 29 maart werd de eerste werkvergadering van de Community Banana en Banana Price Observatory in Brussel gehouden in het kader van het vierde forum van de Ultraperifere Regio's (UPR). Deze regio's zijn gelegen in Spanje, Frankrijk en Portugal. Het doel van deze vergadering was om de impact van de bananenimport uit derdewereldlanden op de markten van de Europese productielanden te meten. Ook willen ze, indien nodig, maatregelen nemen om de oogst van de Community te verzekeren. 

In de vergadering werden de recente ontwikkelingen van de nationale markten van de UPR's en hun contrast met de gemiddelde Europese ontwikkelingen besproken. Ook is de normalisering van controlesystemen begonnen om te bepalen hoeveel invloed de opkomst van derdewereldlanden op de bananen producerende landen in de EU heeft. 

De betrouwbaarheid van de informatie en de methodes, die gebruikt worden voor toezicht op de bananenprijzen, is geanalyseerd. Er is gekeken naar de Community en naar de derdewereldlanden. Nauwkeurigheid en regelmaat van marktstatistieken tonen inconsistenties en moeten aangepast worden aan de nationale markten van Spanje, Frankrijk en Portugal. 

Tijdens de vergadering werden ook andere noodzakelijke kwesties voor de Europese bananensector aangekaart, zoals het huidige proces van de vernieuwde wetgeving van biologische landbouw. 

Bron: ecomercioagrario.com
Publicatiedatum: