Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrachtwagenchauffeurs protesteren tegen Chiquita Panama

De minister van Arbeid en Sociale ontwikkelingen in Panama, Luis Ernesto Charles, hield gisteren een speech over het conflict tussen vrachtwagenchauffeurs die bananen vervoeren en Brazilian Chiquita Panama. Dit conflict zou de leveringen aan de VS en Europa kunnen beïnvloeden. 

De vrachtwagenchauffeurs vervoeren de bananen regelmatig van de verpakkingsfaciliteit in Changquinola, Bocas del Toro, naar de haven van Almirante. Het Braziliaanse bedrijf deelde aan vijftig vrachtwagenchauffeurs mee dat ze niet langer in dienst mochten blijven, omdat 29 nieuwe vrachtwagens hen zouden vervangen. Veel chauffeurs hebben geld geleend om hun materiaal te moderniseren om zo een betere service te bieden. Sommigen hebben schulden, terwijl anderen hun huizen en land hebben verpand. 

Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Chiquita Panama niet verplicht is om de vrachtwagenchauffeurs voor onbepaalde tijd in te huren. Het bedrijf geeft toe dat ze nieuwe vrachtwagens hebben benoemd, omdat de vrachtwagens van de chauffeurs erg oud waren en snel ongelukken konden veroorzaken. Het bedrijf wil echter een aantal chauffeurs in dienst houden die een goede service bieden. Met hen wil Chiquita Panama onderhandelen om een overeenstemming te bereiken. Dit voorstel geldt voor drie maanden. 

Onderhandelingen tussen het bedrijf en de transporteurs om tot een overeenkomst te komen, mislukten woensdagnacht. De chauffeurs probeerden Chiquita Panama een contract voor drie jaar te laten tekenen, maar slaagden daar niet in. Ze dreigden de brug over de Changuinola River te blokkeren om de autoriteiten onder druk te zetten om in te grijpen. 

Gisteren bleef men bananen oogsten en verwerken om het te laten vervoeren met chauffeurs die wel met Chiquita Panama wilden blijven werken. De andere chauffeurs blijven protesteren bij de Changuinola River. De vervoerders staan gereed om de brug te blokkeren. Dit zou een grote schade kunnen toebrengen aan de economie van Panama. 

bron: laestrella.com.pa
Publicatiedatum: