Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Clive Garrett, ZZ2

Moeilijke omstandigheden voor dadelteelt in Namibië

Een paar jaar geleden is het Zuid-Afrikaanse bedrijf ZZ2 in Namibiƫ gestart met de dadelproductie. Het duurt ongeveer vier jaar voordat de palmen productief worden en het bedrijf kan nu eindelijk de eerste vruchten van zijn inspanningen plukken.

"De dadeloogst vond eind februari/begin maart plaats. "Momenteel zijn we druk met het verpakken van onze dadels," legt Clive Garrett van ZZ2 uit. "De timing van het Namibische dadelseizoen sluit dit jaar perfect aan op de Ramadan. Tegen de tijd dat we klaar zijn met verpakken, zullen de dadels precies voor de start van de Ramadan gereed zijn om vermarkt te worden." 



Het is een moeilijk seizoen geweest met extreem hoge temperaturen en een lage luchtvochtigheid gedurende het rijpingsproces. "We maakten ons op een bepaald moment ook zorgen over de lage waterstand van de Oranjerivier maar gelukkig is deze inmiddels weer terug op het gebruikelijke peil."

ZZ2 heeft dit seizoen een volume van 20 ton geoogst en het bedrijf werkt momenteel aan de uitbreiding van het areaal, dat nu 95 hectare bedraagt. Momenteel zijn hiervan 23 hectare productief.

"Gezien de zeer kleine volumes dit seizoen, zullen we uitsluitend de lokale markt bedienen. We sturen echter wel een aantal proefzendingen naar Europa om de markt alvast te verkennen met het oog op volgend jaar," aldus Clive.

Voor meer informatie:
Clive Garrett
ZZ2
cliveg@zz2.biz
zz2.biz
Publicatiedatum: