Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananenexporteur start project over bosbouw en voorlichting

Volgens de IUCN (International Union for Conservation of Nature) is van alle bosgebieden die 8.000 jaar geleden op aarde aanwezig waren ongeveer 80% door de moderne maatschappij vernietigd of aangetast. Per jaar verdwijnt er in de wereld zo'n 9 miljoen hectare aan bosgebied. 

De bananenteeltbedrijf One Bananas is van mening dat het behoud van bosgebieden in de wereld zowel voor sociaaleconomische redenen als voor het voorbestaan van de planeet cruciaal is.

"Bossen zijn van kritiek belang om leven op deze planeet te laten bestaan. Bossen zorgen er letterlijk voor dat de planeet adem kan halen. Bossen gaan luchtvervuiling tegen, helpen tegen het broeikaseffect en werken tegen bodemverlies en erosie," zegt Bernhard Roehrs van One Bananas. "Wij denken dat we door middel van voorlichting in de dorpsgemeenschappen waar we actief zijn voor verbetering kunnen zorgen." 



Stafleden van One Bananas hebben samen met de lokale gemeenschap van La Gomera Escuintla een nieuw bosgebied aangeplant en hier een teeltbedrijf opgezet. Op deze manier is een project voor bosbescherming tot stand gekomen. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Private Investigation Institute on Climate Change van de Internationale Kamer van Koophandel (ICC) en het COCODE, een comité voor gemeenschapsontwikkeling. 

Bij de aanplanting van het bos werd gebruik gemaakt van een aantal inheemse soorten, zoals Ramón, Chichique, Cordia gerascanthus L. (volador), hormigo, mahonie, ceder en andere boomsoorten. Het initiatief zal bijdragen aan het behoud van deze lokale soorten, die op dit moment nog slechts in beperkte mate in de omgeving te vinden zijn. 

Het project is een onderdeel van het programma van One Bananas tegen klimaatverandering. Daarnaast ondersteunt het project andere initiatieven die door het ICC zijn opgezet in het kader van het Comprehensive Basin Management-programma. 



Het management van One Banana is van mening dat voorlichting van doorslaggevend belang is. Daarom is het bedrijf van plan om zijn werknemers en de betrokken dorpsgemeenschap onderwijs te geven door middel van een lesprogramma. Het lesprogramma heeft als naam "Het aanpassen van de gemeenschap aan klimaatsverandering" en werd onlangs gepresenteerd aan One Banana-stafleden en lokale dorpsleiders van de Trifinio-regio in Guatemala. Het doel van het opleidingstraject is om de lokale capaciteiten ten opzichte van klimaatsveranderingen te verbeteren en om aanpassingsmaatregelen te treffen. 

Contact:
One Banana
Tel: 844-663-2262 
Publicatiedatum: