Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Merwedebrug, Hagesteinsebrug en Keizersveerbrug

Kabinet vervangt drie bruggen A27

De Merwedebrug, de Hagesteinsebrug en de Keizersveerbrug op de A27 tussen Houten en Hooipolder worden toch vervangen door nieuwe betonnen bruggen. In eerste instantie was de bedoeling om de stalen constructies te versterken, maar onderzoek van Rijkswaterstaat heeft uitgewezen dat nieuwbouw voordeliger is.

Goed voor de regio
Evofenedex noemt het besluit van de minister van Infrastructuur en Milieu goed voor ondernemers in de regio en daarbuiten. De investering zorgt ervoor dat het verkeer op de A27 de komende jaren beter doorstroomt, waardoor goederenstromen van bedrijven minder vaak vertraging oplopen.

Doorstroming

Evofenedex wil samen met Rijkswaterstaat zorgen voor een zo goed mogelijk doorstroming van het verkeer tijdens de bouw van de bruggen. Ook wil de vereniging samen met Rijkswaterstaat onderzoeken of de procedures verder versneld kunnen worden door de start van de uitvoering naar voren te halen. De bouw zou dan eerder kunnen beginnen dan in 2021.

Geld vrijgemaakt

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu maakte het besluit maandag bekend. Ze maakt 389 miljoen euro voor het project vrij. Met de komst van de betonnen bruggen zijn in de toekomst ook minder onderhoudswerkzaamheden nodig. Ook zorgen ze voor minder geluidsoverlast.

Bron: EVO
Publicatiedatum: