Peter Scott verwacht dit jaar tot een miljoen verpakkingen paarse aardappelen te produceren. Het heeft zes jaar ploeteren gekost om het paarse aardappelras te vinden die het meest geschikt was om er knapperige chips van te maken, maar volgens Scott spoorden de lovende kritieken na smaaktests hem aan hoewel veel locals en toeristen echter bang waren dat de aardappel geverfd is. "Ze geloofden niet dat een aardappel zo paars kan zijn."
Na de afwijzingen van twee Australische chipsfabrikanten (waarvan er één de chips "te donker" vond), stemde de derde fabrikant afgelopen winter in met een proefverkoop van 12.000 verpakkingen. Die waren uiteindelijk in vijf weken uitverkocht. De verkoop van 91.000 verpakkingen, die in december waren geproduceerd, doet het ook goed. Tegen maart moeten er nog eens 100.000 extra zijn geproduceerd en voor 2017 staat een totaalproductie gepland van tussen de 750.000 en een miljoen zakken.
Scott sloeg naar eigen zeggen een verkoopovereenkomst met een grote supermarkt af omdat het de controle wou over de ingrediënten en bereidingswijze. Hij was ook bang dat het zijn winstmarge zou inkrimpen, dus is hij de "minimalistische" weg ingeslagen wat betreft de distributie, geholpen door een groothandelaar uit Geelong.
De chips worden momenteel verkocht op ongeveer 10 verkooppunten in Melbourne en in 12 winkels in de Otways.
source: potatopro.com