Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Westhoeve, Westhoeve Potatoes:

"Aardappelexport loopt lekker door ondanks hoge prijs"

Tholen - Op de aardappelmarkt hoor je momenteel geen klachten. "De markt ontwikkelt zich de laatste maanden erg positief. Van ons mag het zo wel even doorgaan", vertelt Jan Westhoeve van de gelijknamige aardappelgroothandel uit Ouddorp. "De prijzen zijn goed en ook de export loopt lekker door. Wij exporteren het merendeel naar het Caribisch gebied, waar we de laatste jaren fors op hebben ingezet, maar er gaan ook aardappelen naar Portugal en Agria's naar Spanje. Ik verwacht tot eind januari een stabiel prijsniveau, maar daarna zullen de prijzen voor export wel omhoog gaan."



"Kwalitatief zien de aardappelen er goed uit. Af en toe is er een afkeuring door een groeischeurtje, maar over de kwaliteit ben ik best te spreken. Wel is de beschikbaarheid een punt van aandacht. In het zuiden van het land zijn weinig aardappelen meer te krijgen. Wij laden momenteel vooral in de Polder en Groningen en dat gaat goed. Maar ik betwijfel of we in juli dit jaar nog aardappelen voor de export beschikbaar hebben, al komt er bij tekorten altijd weer een partijtje boven water."

Voor meer informatie:
Westhoeve Potatoes Holland
Hofdijksweg 42
3253 KB Ouddorp
Tel: 0187-683137
Fax: 0187-681274
info@westhoevepotatoes.nl
www.westhoevepotatoes.nl