Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verlaging tarieven Azië - Europa

Nieuwe dienst Maersk Rotterdam - St. Petersburg

Maersk Line heeft Rotterdam toegevoegd aan het vaarschema van de L16 – St. Petersburg Service. Op 19 juli heeft het schip Bomar Vanquish Rotterdam voor het eerst aangelopen. Deze nieuwe Rotterdamse dienst op Rusland doet in St. Petersburg zowel Petrolesport als First Container Terminal (FCT) aan.

De containerrederij alliantie 2M, van Maersk Line en MSC, heeft in mei haar nieuwe vaarschema op de route Europa-Azië bekend gemaakt. De positie van Rotterdam is daarin flink verbeterd met een extra 'first port of call'- en een extra 'last port of call'-positie op de routes met de grootste schepen. Het Havenbedrijf Rotterdam voorziet een forse groei in containervolume van 2M.

Maersk verlaagt tarieven Azië - Europa
Maersk Line deelde haar klanten op dinsdag 19 juli mee dat het maximum vrachttarief van het Verre Oosten naar Europa per 1 augustus zal worden vastgesteld op $1250 per 20-voets container (TEU), een daling van $200 in vergelijking met vorige maand.

Het vastgestelde tarief dat voor alle soorten vracht geldt zal niet per sé aangehouden worden daar de vervoerder vaak gedwongen is om veel lagere tarieven te accepteren, omdat er te veel schepen beschikbaar zijn om goederen te verschepen.
 
Het lagere tarief werd vastgesteld nadat Maersk Line en 13 concurrenten met antitrust toezichthouders van de EU zijn overeengekomen dat ze hun prijsstelling transparanter zouden maken.

Vorige week bleek uit gegevens van de Shanghai Containerized Freight Index dat de tarieven voor containertransport van Azië naar Noord-Europa met 17 procent gedaald waren tot $776 per TEU.

Publicatiedatum: