Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
meer dan 3.000 ton export dit seizoen

Mehadrin grootste exporteur van Medjool dadels

De afgelopen jaren is de populariteit van dadels fors gegroeid en daar hebben Israëlische telers van geprofiteerd. Mehadrin is een van Israëls belangrijkste telers en exporteurs van Medjool dadels. "Dit is het eerste jaar dat Mehadrin de grootste exporteur is van Medjool dadels uit Israël", aldus Ofri Dimentman, de category manager van Mehadrin. "Er zal naar verwachting meer dan 3.000 ton worden verscheept dit seizoen."



Uitbreiding afzetmarkten

"De afgelopen twee jaar is de vraag naar Medjool dadels tussen de 10 en 15% gegroeid", geeft hij aan. Er is weinig concurrentie vanuit andere landen zoals Californië, omdat de vraag in de hele wereld blijft stijgen. De afzetmarkten breiden zich razendsnel uit op mondiaal niveau. We leveren aan Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Italië, Spanje, Australië, de VS, Brazilië en Canada. Ze zijn in de hele wereld verkrijgbaar."



Gezondheidsvoordelen

"De stijgende vraag heeft vooral te maken met het bewuster worden van de consument. Door het benadrukken van de gezondheidsvoordelen worden veel mensen overtuigd. De dadels zijn heel zoet, maar bevatten natuurlijke suikers en veel vezels. De producten zijn erg populair bij etnische markten, maar de groep die dadels consumeert breid zich uit. Tegenwoordig is de dadel voor iedereen. Daarnaast is de kwaliteit van Medjool ook super. Met de unieke smaak en textuur is het de koning van de dadels!"



Voor meer informatie:
Oron Ziv
Mehadrin
Tel: +31 180 642 570
Fax: +31 180 642 571
sales@mtex.nl
www.mtex.co.il
Publicatiedatum: