Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka test herbruikbare verpakkingen op versafdelingen

In Büsüum, in de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein, kunnen klanten nu herbruikbare boxen kopen die ze bij de versafdeling kunnen laten vullen. De boxen zijn er in verschillende maten en kosten tussen de 4 en 5 euro. Bij de volgende aankoop hoeven deze kosten uiteraard niet meer gemaakt te worden. Tegen inlevering van de 'oude' box ontvangen klanten gratis een schone nieuwe. De gebruikte boxen worden vervolgens ter plaatse machinaal gereinigd.

 

Het gebruik van de herbruikbare boxen blijft echter vrijwillig, zowel voor Edeka-filialen als voor klanten. De zelfstandige filialen kunnen individueel voor het project kiezen en men blijft ook overal wegwerpverpakkingen aanbieden.
 
In Osnabrück wordt er een soortgelijk systeem aangeboden: daar kunnen de klanten hun eigen verpakking meenemen, die dan op een weegschaal gezet wordt en door de medewerkers wordt gevuld zonder de doos aan te raken. De klanten sluiten de box zelf om de methode hygiënisch onberispelijk te houden. Ook hier bestaat de mogelijkheid om ter plekke herbruikbare boxen te kopen wanneer men er geen bij zich heeft.

Mechthild Möllenkamp, de eigenaresse van het filiaal in Osnabrück, vertelt dat de klanten aanvankelijk sceptisch waren. "Inmiddels wordt de mogelijkheid goed gewaardeerd," zegt Mechthild. "Maar het percentage klanten dat gebruik maakt van deze mogelijkheid ligt pas op ongeveer 10 procent."

Afhankelijk van hoe het systeem bij de testvestigingen wordt ontvangen, zou het systeem in heel Duitsland ingevoerd kunnen worden.
Publicatiedatum: