Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fyffes ontvangt CLAC-prijs voor inspanningen Fairtrade

Fyffes ontving erkenning van het Latin American and Caribbean Network of Fairtrade Small Producers and Workers (CLAC) voor haar inspanningen om bananen bij kleine telers in de regio te kopen en haar positie als grootste Fairtrade bananen koper.
De prijs werd uitgereikt tijdens hetFairtrade International General Assembly in San Jose, Costa Rica.

Vanuit de hele wereld komen vertegenwoordigers van het Fairtrade systeem samen tijdens het een. Een onderdeel op het programma is de "Night of Tribute" waarin verschillende organisaties en personen erkenning krijgen voor hun inspanningen voor eerlijke handel. Fyffes ontving de prijs in de categorie 'Handelaar'.

"Dit jaar vieren we dat dertig jaar geleden Mexicaanse koffieboeren besloten om betere handelsvoorwaarden af te dwingen en hun afhankelijkheid van liefdadigheid te verminderen. Dat vormde de basis voor de Fairtrade Movement," schrijft CLAC voorzitter Marike Runneboom de Peña in een brief.

Fyffes heeft een groot aantal Fairtrade en internationale certificaten. In april werd de meloenenfarm Sur Agrícola de Honduras (Suragroh) gecertificeerd door Fairtrade USA. "Fyffes is vereerd deze belangrijke prijs van CLAC te ontvangen tijdens het Fairtrade International General Assembly," reageert David McCann, Chairman van Fyffes Limited. "Dit is nog een erkenning van Fyffes toewijding om eerlijk en duurzaam te werken en kleine telers te ondersteunen die een belangrijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van hun gemeenschappen."

Meer informatie:
Brian Bell
Web: www.fyffes.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018