Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Strijbis, Tovano:

"Invloed Ramadan op dadelverkoop beperkter, maar jaarrond omzet in de lift"

Tholen - De invloed van de Ramadan op de handel in noten en gedroogde zuidvruchten is beperkter dan vroeger, constateert Richard Strijbis van Tovano uit Maasdijk. "Vroeger zorgde je voor de Ramadan echt wel dat je een paar auto's dadels extra had staan, maar dat is toch minder. De viering wordt door de één intensiever gevierd dan door de ander waardoor de invloed op onze handel wat minder wordt. Desondanks zijn wij niet ontevreden over de volumes."
 



Overigens lijdt de dadelverkoop er niet onder. "We hebben nu dadels uit Israël en Tunesië en dat is veel meer een jaarrond business geworden", vertelt Richard. "Klanten zijn veel meer bezig met gezond eten en daar liften de dadels op mee als gezond, populair product. Momenteel loopt de vraag naar dadels lekker door. Dat geldt ook voor de vijgen, al zijn die eigenlijk niet te duur voor een vlotte afzet."




Waar voorheen extreem warm weer ook nog weleens zorgde voor extreem rustige dagen in de notenhandel, zijn die tijden ook voorbij. "Toen ik net in de handel kwam, hadden we 's zomers echt rustige dagen, maar dat is echt veranderd. We bieden dan ook een ruim assortiment aan voor de salade, variërend van pijnboompitten, vijgen, abrikozen, walnoten etc. Zeker de verkoop van walnoten, zowel in dop als gepeld, loopt in deze tijd van het jaar erg goed."
 



Een andere productgroep die in de lift zit, zijn de suikervrije gedroogde stukjes mango, appel en ananas uit Zuid-Afrika. "Sommige klanten hikken nog wat tegen de prijs aan, maar ze zijn onwijs lekker en passen perfect in de trend van gezond snacken", besluit Richard.

Tovano deed afgelopen weekend mee aan de Westland Ride

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano

Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01