Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Primoris studienamiddag: Risicobeheersing binnen de voedselketen

De Primoris studienamiddag gaat voor de 10e maal door. 
Inschrijven kan tot en met 8 juni via www.primorisevent.be.
 
Directeur Primoris Belgium Carine De Clercq:
"Met zijn allen zijn we bezorgd over voedselveiligheid waarbij onze acties gericht zijn op risicobeheersing die een multi-aanpak vereist. De studienamiddag start met het belichten van het regelkringprincipe, de basis van elk zorgsysteem. Hoe schatten we risico's in, wat zijn aandachtspunten bij het beheer en hoe integreren we dit in ons eigen food safety management system?

Maar hoe degelijk onze procedures en het risicobeheerssysteem ook zijn, de menselijke factor zorgt voor variabiliteit en het al dan niet welslagen. Daarom is het belangrijk dat er een cultuur rond voedselveiligheid aanwezig is in het bedrijf. Een praktijkstudie toont ons hoe je die cultuur kan meten en van daaruit acties kan ondernemen.
Wat ziet de consument als risico? Wat is de perceptie over nieuw opkomende risico's? Een recente EFSA-studie, uitgevoerd door ICF-GfK, brengt de resultaten van 25 EU-landen bijeen en zoomt even in op België.
Onderzoek en analyse moeten ons objectieve gegevens bezorgen voor de risico-inschatting en de vooruitgang van ons risicobeheerssysteem. Daarbij is de keuze van gepaste technologie en effectieve methodes belangrijk. "Wat willen we weten?" moet de leidraad zijn voor "wat willen we meten?".
De vaste waarde mag uiteraard niet ontbreken. Daarom staan de resultaten van de Belgische residumonitoring 2017 en de vergelijking met Europese resultaten, opgemaakt door FAVV, ook dit keer op het programma."Voor meer informatie:
Primoris 
Technologiepark 2/3
9052 Zwijnaarde
België
+32(0)933 010 10


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018