Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walter Pott: Import, rijpen en verpakken op één locatie



Ooit was Walter Pott een retailbedrijf en een pionier in de categorie zuidvruchten. Het traditionele bedrijf heeft als zwaartepunt de import, de rijping, de verpakking en niet in de laatste plaats de verkoop van bananen en heeft zich in de loop der jaren uitgegroeid tot een modern handels- en dienstverleningsbedrijf. Niet voor niets biedt het lid van telerscoöperatie Landgard tegenwoordig een breed gesorteerd productpalet aan met zowel lokale producten alsook exoten.



Sinds 2011 is Walter Pott een dochteronderneming van telerscoöperatie Landgard en daarmee hoort het bedrijf tot één van de wezenlijke spelers op de markt op het gebied van de duurzame verkoop van groenten en fruit. "We verzorgen de verkoop van de producten van onze lidbedrijven - van de verpakking tot aan het transport", zegt directeur Stefan Heine in een gesprek met de lokale krant RP Online.



Nieuwe uitdagingen
Ook Walter Pott moet echter rekening houden met de hoge kwaliteitseisen van de huidige groenten- en fruithandel. Duurzaamheid en in het bijzonder verpakkingsmaterialen zijn een gevoelig onderwerp in de huidige fruitwereld. "Onze focus ligt op alle milieu- en duurzaamheidsaspecten", benadrukt directeur Heine. "Minder tot helemaal geen verpakkingen of recyclebare verpakkingen zijn een belangrijk thema." 



Verdere informatie:
Walter Pott GmbH & Co. KG - Fruchtimport, Bananenreiferei
Stauffenbergstraße 17
51379 Leverkusen
Telefoon 02171 700-70
Fax 02171 55040



Publicatiedatum: