Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Adriaan van Belzen: "Hollands seizoen als een nachtkaars uit"

"Kort Egyptisch uienseizoen verwacht"

Tholen - Daily Onions is weer gestart met de import van Egyptische uien. "Vanwege het grote Hollandse aanbod is men wat terughoudend met het sturen van uien. Hierdoor verwacht ik dat het een vrij kort seizoen zal worden", zegt Adriaan van Belzen. Hij bezocht afgelopen week zijn leveranciers in Egypte en de kwaliteit stemde hem tevreden. 



"De teelt in Egypte is goed verlopen, het is niet te warm geweest en ook teelt men steeds meer de ronde soorten rode uien, die de voorkeur hebben op de Europese markt", vertelt Adriaan. Overigens hebben de Egyptische uienexporteurs ook buiten Europa genoeg alternatieven. "Men stuurt uien van Zuid-Afrika tot het Verre Oosten. Ook heeft men dit jaar al gele en rode uien naar Spanje afgestuurd. Vorig jaar exporteerde men ook naar Rusland, maar die toegang heeft men nu niet meer. Daarnaast is de interne markt met meer dan 100 miljoen mensen ook een belangrijke afzetmarkt."



Het Hollandse seizoen ziet Adriaan als een nachtkaars uitgaan. "Wat ik daarbij kwalijk vind is ook via mediamensen de uienmarkt toch wel een worst voorgehouden is. Met name richting de telers vind ik dat echt niet kunnen. Om tot een structureel gezondere uienmarkt te komen, is in mijn optiek de enige oplossing dat we hier minder gaan telen. maar als we nog een paar van zulke jaren krijgen, dan gebeurt dat vanzelf!"



Voor meer informatie:
Daily Onions BV
Mob: +31 654 225 886
adriaan@dailyonions.com 
www.dailyonions.com