Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Het Vitaminerijk ziet toekomst in verkoop van insecten

Salade met meelwormen

Tholen - Een gedurfde stap maar Martin van Run van Het Vitaminerijk is ervan overtuigd dat met de introductie van een assortiment insectenproducten de nieuwst hype in de winkel heeft liggen. Martin: "Ik was al lang van plan om deze soort producten in mijn assortiment op te nemen maar kon geen goede leveranciers vinden. Op een gezondheidsbeurs kwam ik onlangs in contact met Deli Bugs. Bij hun stand liep het storm en iedereen durfde de producten te proeven."Martin is ervan overtuigd dat hij het Food of the Future aanbiedt. Sinds maart liggen ze bij Het Vitaminerijk in de schappen:
Granola met huiskrekels
Granola met honing buffalowormen
Amandelen met maple syrup en huiskrekelpoeder coating
Sprinkhanen
Huiskrekels
Buffalowormen
Buffalo's smokey BBQ
Buffalo's garlic en herbs
Buffalo's classic paprika
Lolly perensmaak met meelwormen
Lolly perziksmaak met krekel
Lolly framboossmaak met krekels
Lolly kersensmaak met meelwormen

Schrikeffect
Klanten moeten er nog aan wennen. "Ik moet er eigenlijk meer aandacht aan besteden, de granola's lopen redelijk goed maar de losse insecten minder. Ik wil deze gaan verwerken in salades maar dat wil ik eerst zeer goed uittesten. Het moet wel heel lekker zijn. Zeker met dit soort nieuwe producten wil je je klanten een slechte ervaring besparen. Het zal ook een schrik effect geven maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat de klanten erover gaan praten. De lolly's heb ik eigenlijk nog niet in de schappen liggen maar die wil ik gaan toevoegen aan fruitmandjes als verrassing."

Potentie
Martin vindt het jammer dat hij er nog weinig tijd aan heeft kunnen besteden. "Ik zie echt veel potentie in dit product waarmee je je als specialist kunt onderscheiden. Net als met de superfoodhype destijds waar we nu van moeten profiteren voordat het Kruidvat en de supermarkten ligt. Het past namelijk prima in de trend dat mensen minder vlees willen eten. Insecten zijn daarvoor goed alternatief", besluit Martin.

Voorloper
Martin is echt een voorloper. Volgens ABN AMRO is het aanboren van de markt in Europa nog toekomstmuziek maar verwacht wel dat deze markt potentie heeft. Het eiwitgehalte van algen en insecten is hoog; ze vormen dus een goed alternatief voor vlees. De innovatieve Nederlandse voedingsmiddelenindustrie kan hiermee aan de slag. Voorwaarde is wel dat de EU het gebruik van insecten voor menselijke consumptie moet toelaten. Door de herziening van de Novel Food Legislation is deze kans toegenomen. De nieuwe richtlijn moet de goedkeuring van nieuwe voedingsmiddelen in de EU namelijk duidelijker en sneller maken.

Lees in komende Primeur nr 4 meer over Het Vitaminerijk en Martin de Run.

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018