Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Iso-Flo voor integrate met metaaldectoren

Key Technology introduceert gespecialiseerde trilgoot

Key Technology heefteen gespecialiseerde Iso-Flotrilgoot ontwikkeld, die specifiek ontworpen werd voor integratie metmetaaldetectoren voor de inspectie van AGF-bulkproducten inverwerkings- en verpakkingslijnen. Vergeleken met de traditioneletransportbanden, die gebruik maken van plastic en stof vergen denieuwe trilgoten van Key veel minder onderhoud en minimaliseren zeverspilling van product terwijl ze gelijktijdig hygiëne envoedselveiligheid optimaliseren.

De triller isverbeterd met de nieuwste sanitaire innovaties en combineert drie verschillende transportsecties, namelijk eeninvoerdeel van roestvrij staal, een niet-metalen onderdeel dat doorde opening van de metaaldetector loopt en een roestvrij stalenlaatste deel waar afgekeurd AGF kan worden gescheiden. Key ontwerptelke triller op zo'n manier dat hij kan worden gecombineerd met demetaaldetector en opening naar keuze. Het invoerdeel kan wordenvoorzien van dekjes om kleine onderdelen of water af te voeren. DeIso-Flo kan met verschillende opties worden gecombineerd om afgekeurdAGF te scheiden. Populaire opties zijn een pneumatische poort dieopen en dicht kan of een glijplaat aan het einde van de transporteur,die afhankelijk van of er metaal wordt aangetroffen het AGF in éénvan de twee verschillende uitgangen laat vallen.


 

De roestvrijstalentriller wordt standaard geleverd met een rotary polish afwerking inde product contactzone. Optioneel kunnen andere types afwerkingengeleverd worden volgens specifieke wensen van de klant. Vergelekenmet een traditionele 2B-afwerking vermindert de rotary polishafwerking van Key de groei van bacteriën en voorkomt het aanklittenvan product. De hygiëne van het systeem wordt verder bevorderd dooraandrijvingen zonder olie, isolatoren uit kunststof, gepatenteerdervs-aardingen, minimale laminering en gekrulde randen. Hierdoorhelpen de Key trillers bij het verhogen van de sanitaire standaardvan de klant en bij het tegemoet komen aan de verplichte vereistenvoor hygiëne.

In tegenstelling tottransportbanden uit plastic of stof is het oppervlak van de Iso-Flomakkelijk schoon te maken. Er wordt geen gebruik gemaakt van eenbewegende delen zoals banden, kogellagers etc. waardoor er minderonderhoud en dus ook minder kosten voor de gebruiker zijn.

"Onzetriltransporteur is een perfecte oplossing voor AGF-producenten diede hygiënische standaard van hun bedrijf willen verhogen en hetverpakkingsproces willen verbeteren. In vergelijking mettransportbanden hebben trilgoten veel voordelen met betrekking tothet gebruik van het systeem en het schoonmaken ervan," legt MarkRoedl van Key Technology uit. "Iso-Flo wordt over de hele wereldgezien als de beste trilgoot omwille van betrouwbaarheid en hygiëne.Door nu deze technologie te combineren met een metaaldetector, is hetsysteem perfect voor een groot aantal toepassingen." 

De Iso-Flo is ideaalvoor inspectie van diepgevroren AGF aan het eind van de vriezeralsook voor geblancheerde groenten en fruit in de conserven. Ook kanhet systeem worden gebruikt voor diepgevroren vlees en gevogelte engemalen kaas.

Iso-Flo trillersmaken gebruik van onafhankelijke motoren, die op het frame zijngemonteerd. De bladveren verspreiden de energie evenredig over alledelen van de triller in een gecontroleerde beweging met natuurlijkefrequentie. De vibraties van de triller worden ingeperkt waardoor deIso-Flo weinig geluid maakt. Dit zorgt ervoor dat er geen storendeelementen zijn, die een vals alarm bij de metaaldetector kunnenveroorzaken.

De Iso-Flo trillerskomen met een unieke garantie van vijf jaar, zodat de betrouwbaarheidvan het systeem wordt gewaarborgd en de totale eigendomskosten voorde producenten tot een minimum beperkt blijven. Key fabriceert zijntriltransporteurs zowel in Europa als in de VS. Klanten wordenondersteund via een eigen internationaal service-netwerk.

Contact:
KarelVan Velthoven
KeyTechnology
Tel:+32 11 24 91 91
kvanvelthoven@key.net
www.key.net/conveying-solutions


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018