Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese kastanjes worden duurder

"De belangrijkste teeltgebieden voor Chinese kastanjes bevinden zich in het noordelijke deel van de provincie Hebei, het midden-oostelijke deel van Shandong en de stad Huanggang in Hubei. Het seizoen voor Chinese kastanjes in Hebei begint onder normale weersomstandigheden in de eerste week van september en loopt door tot het midden van oktober," aldus Yue Haipeng van Qinhuangdao Yanshan Chestnut Co. Ltd.


Verwerking van Chinese kastanjes


Chinese kastanjeboom

"De kastanjesector van Yanshan is relatief klein in vergelijking met andere teelgebieden. De kwaliteit is echter wel consistent. Gemiddeld gaan er 120 tot 140 kastanjes of 80 grote kastanjes in een kilo. De kleur is donkerrood en de kastanjes zijn makkelijk te pellen. De dunne binnenste schil blijft niet aan de kastanje plakken." 

"Sinds 2002 is het teeltgebied voor kastanjes in Yanshan uitgebreid. Er zijn meerdere redenen voor deze ontwikkeling. Ten eerste heeft de overheid beleid toegepast dat de landbouwsector bevordert. Ten tweede zijn de vereisten voor de bodem voor de teelt van kastanjes relatief coulant. In veel gebieden die ongeschikt zijn voor andere landbouwproducten, kunnen met gemak Chinese kastanjes worden geteeld."


Stafleden selecteren kastanjes


Verwerking van Chinese kastanjes

"Ons bedrijf heeft plantages in Qinhuangdao, Qianxi, en Zunhua in Hebei. Het areaal van deze plantages komt neer op respectievelijk 180, 120 en 133 hectare. Alle plantages worden beheerd als coöperaties en dragen naar Japanse standaarden certificaten voor biologische teelt. Daarnaast komt een deel van onze kastanjeoogst van zelfstandige telers. We zetten ons product via traditionele retailkanalen op de markt, maar werken ook samen met grote e-commercebedrijven. Onze zoete kastanje Benevolence en onze Big Smile-producten worden net als onze diepgevroren kastanjes in gespecialiseerde winkels, buurtwinkels en grootschalige supermarkten verkocht in de grote en middelgrote steden van China. Ook worden ze in buitenlandse markten verkocht onder onze eigen merken Yanshan Bright Pearl en Heavenly Ocean.""50% van onze activiteiten komt neer op export. Belangrijke markten zijn voor ons onder andere Japan, Korea, Zuid-Oost-Azë, Hong Kong en de VS. We leveren voornamelijk aan groothandelaars, maar vullen ons assortiment ook aan met cadeauverpakkingen. De prijs van Chinese kastanjes was in de afgelopen jaren relatief hoog, dus planten telers volop kastanjebomen aan. Volgens onze prognose zullen de prijzen in de toekomst toe blijven nemen, gezien er zich steeds meer retailkanalen ontwikkelen."

Yue Haiping
Qinhuangdao Yanshan Chestnut Co. Ltd.
Company telephone: +86 182 3359 9980
Company e-mail: info@qhd-chestnut.cn

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018