Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Proost met een glas Poolse blauwebessenbier in Berlijn

Tijdens de vakbeurs Fruit Logistica zal Salamander Blueberry Berliner Weisse haar première beleven. Berliner Weisse is een unieke bierstijl die momenteel weer volop in de belangstelling staat dankzij de trend voor ambachtelijk gebrouwen bieren. Aan dit bier zijn blauwe bessen uit Polen toegevoegd. Blauwe bessen en ambachtelijk bier zijn de handelsmerken van de Poolse export geworden. Beide sectoren richten zich op kwaliteit en productinnovatie. 

De blauwe bessen van de Polish Berry Cooperative (PBC) worden al op de plantage gekoeld. Dit gebeurt binnen 30 minuten na de pluk zodat ze langer vers blijven. 

"De nieuwe Poolse oogststandaard is strenger dan GlobalGAP en andere internationale standaarden. De bessen worden naar 25 landen op 4 continenten geëxporteerd," vertelt Dariusz Zęgota van ELLIOT, één van de leden van PBC. De Poolse biersector is dankzij haar brouwtraditie, die 800 jaar terug gaat, één van de aanjagers van de zogenaamde 'bierrevolutie', het grote wereldwijde succes van ambachtelijk gebrouwen bieren. Salamander Blueberry Berliner Weisse is een product van PBC en de in Wrocław gevestigde brouwerij Stu Mostów. 

"Het is een bier dat volgens de Duitse traditie gebrouwen wordt en heeft een lichtzure, milde en verfrissende smaak," licht Mateusz Gulej van Browar Stu Mostów toe."Samen hebben we gekozen voor het blauwe bessenras Chandler," legt Gulej uit. "We maken gebruik van een speciale pers om het beste uit het fruit te halen. Het bier heeft een prachtige kleur en heerlijke smaak van blauwe bessen en is fris van smaak."

"Als aanjagers van de internationale export willen we de aandacht op het grote succes van Poolse blauwe bessen en ambachtsbieren vestigen. Het is logisch dat onze sectoren samenwerken," meent Dariusz Zęgota van PBC. "Door gezamenlijk een product op de markt te brengen, kunnen we onze nationale kwaliteiten promoten en dat zijn openheid, gastvrijheid, creativiteit en ondernemerschap. Het bier zal haar première beleven tijdens de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. Dit zal een goede gelegenheid zijn om het glas te heffen op de twee belangrijkste exportsectoren van Polen."

Wie geïnteresseerd is in de samenwerking met Poolse telers en het bier graag zelf wil proeven, hoeft niet lang te wachten. Zeker niet als een bezoek aan Fruit Logistica op de agenda staat. De stand van PBC is te vinden in Hall B (CityCube) E-20. 

Brouwers van Browar Stu Mostów zullen tijdens de eerste beursdag eveneens in Berlijn aanwezig zijn. De première van het bier vindt plaats in samenwerking met de BRLO-brouwerij uit Berlijn, die op 7 februari ook een afterparty zal organiseren.Voor meer informatie
Dominika Kozarzewska
Polish Berry Cooperative
Email: dominika@polishberry.pl
www.polishberry.pl

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018